Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Hier kunt u zoeken naar berichten van de afgelopen twee jaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 599*

Pro-Palestijnse demonstratie bij de RUG
Datum:14 mei 2024

Op 13 mei vond een landelijk aangekondigde walk-out plaats bij Nederlandse universiteiten. In Groningen begon om 11.00 uur de walk-out bij het Academiegebouw. Tegelijkertijd werden er tentjes opgezet op het plein voor het Harmoniegebouw. In totaal verzamelden zich circa 150 demonstranten, waarvan ongeveer 50 personen de nacht op het Harmonieplein hebben doorgebracht. Zij zijn nu,14 mei, nog steeds op het plein.

Dr. Hamed Seddighi on the plight of children during natural disasters and conflicts
Datum:14 mei 2024

What is the best method to compile information and knowledge about the plight of children during natural disasters and conflicts? Dr. Hamed Seddighi provides an answer to that question with his paper 'Child Abuse in Natural Disasters and Conflicts: A Systematic Review.'

Genomineerden Ben Feringa Impact Award 2024
Datum:13 mei 2024

Jaarlijks onderscheidt de Rijksuniversiteit Groningen bijzondere prestaties van haar onderzoekers en studenten op het gebied van kennisbenutting met de Ben Feringa Impact Award. Hiermee worden wetenschappers en studenten met uitzonderlijke aandacht voor kennisbenutting in het zonnetje gezet.

‘De kleurrijke cellen van bloemen vervelen nooit!'
Datum:13 mei 2024

Iedereen kan genieten van kleuren in de natuur, maar bij evolutiebioloog Casper van der Kooi gaat dat veel verder: hij onderzoekt hoe bloemen, vogels, vlinders en kevers aan hun kleuren komen. Bovendien bestudeert hij hoe die kleuren gebruikt worden om bestuivers en seksuele partners aan te trekken.

Impact: 'MyLeg', onderzoek naar protheses voor boven de knie
Datum:13 mei 2024

Een van de drie onderzoekers die genomineerd zijn voor de Ben Feringa Impact Award 2024 is hoofddocent Robotica Rafaella Carloni. Carloni deed onderzoek naar de ontwikkeling van protheses voor boven de knie.

Impact: Veilige toegang tot gezondheidsgegevens voor onderzoek
Datum:13 mei 2024

Een van de genomineerde studenten voor de Ben Feringa Impact Award 2024 is Anastasija Spajic. Spajic is genomineerd voor haar stageonderzoek naar veilige toegang tot gezondheidsgegevens voor onderzoeksdoeleinden.

Moleculen stilzetten
Datum:13 mei 2024

In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

Onze samenwerking met Israelische en Palestijnse kennisinstellingen
Datum:10 mei 2024

Het geweld in Israël en Gaza baart ons grote zorgen. Het is verschrikkelijk om te zien hoe de mensen in het conflictgebied lijden onder het geweld. In Nederland zien we dat de oorlog binnen onze universiteit en op andere universiteiten heel veel emoties oproept. Iedereen wordt dagelijks geraakt door de gebeurtenissen in het gebied. We begrijpen dat studenten en medewerkers zich tegen het geweld willen uitspreken.

Juliette de Wit, Femke Cnossen and Maite Laméris receive YAG grant
Datum:08 mei 2024

Juliette de Wit, Femke Cnossen and Maite Laméris have received a YAG Grant of € 6,000 for an interdisciplinary project on the long-lasting socio-economic consequences of the ‘Arbeitseinsatz’ in the Netherlands. The grant enables them to explore ways to work with historical data from the Dutch National Archives that has recently been digitized and published. Using this dataset, they aim to understand the long-lasting effects of the Aarbeitseinsatz on future generations and communities, for instance in their civic engagement.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.